Zoekknop
Nederlandse vlagItaliaanse vlag

Een vlonder in combinatie met zonne-energie

Een vlonder in combinatie met zonne-energie.

En toen was er de vraag van een van onze dealers om ‘een 4-tal collectoren te plaatsen in de tuin’ De enige restrictie was dat deze moest passen bij de zwembadrand en de tuin. Daar de rand van het zwembad van hout is, hebben we in overleg geopteerd voor een hardhouten vlonder in nagenoeg dezelfde kleur als de zwembadrand. ‘Maar kunnen, met deze opstelling, de collectoren niet wegwaaien als ze niet gefixeerd zijn?’ Omdat dit type collector door zijn unieke vorm op de ondergrond gedrukt wordt in plaats van door de wind opgetild, hoeft dit niet.  En zo ontstond er een mooi samenspel van zwembadverwarming, zonne-energie en een tuinontwerp.

 

Een vlonder in combinatie met zonne-energie is een stabiele ondergrond voor de SunDisc collectoren. Het is een simpele en doeltreffende oplossing voor twee doeleinden. Het onkruid krijgt weinig kans om hinderlijk in de weg te staan. En daarnaast heeft de vlonder het voordeel dat er ruimte onder is. Daardoor konden de aan- en afvoerleidingen van het systeem helemaal weggewerkt worden. Uiteraard kan de afmeting van de vlonder aangepast worden aan het benodigde aantal collectoren. Zo kan optimaal gebruik gemaakt worden van een zwembadverwarming op zonne-energie. Dit is een van de vele mogelijkheden voor het opstellen van de Sun Disc collectoren rondom uw woning of in dit geval een openbaar zwembad.

 

Vragen over een opstelling?

Heeft u een soortgelijke vraag over bijvoorbeeld zo’n vlonder of bent u op zoek naar een andere oplossing? Stel gerust uw vraag aan een van onze dealers. Zij hebben ruime ervaring met tal van mogelijkheden. Doordat zij luisteren naar uw wensen.

Daarnaast zijn er een aantal veelgebruikte opstellingen. Deze kunt u bekijken op de pagina opstellingen. Hier kunt u verschillende voorbeelden bekijken. Zoals de collector op een douchezuil, vlonder, pergola, schuin dak, garage, carport, plat dak, steenkorf of een andere geïntegreerde oplossing voor in uw tuin of rondom uw huis.
Kortom we hopen u hiermee een aantal ideeën rijker gemaakt te hebben.. Veel van deze voorbeelden van opstellingen zijn onder andere ontstaan door vragen en ideeën van de vele SunDisc gebruikers.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer