Zoekknop
Nederlandse vlagItaliaanse vlag

De klant aan het woord

Zwaanwijck, Nigtevecht.
In 2010 installeerde Sun Disc 5 collectoren voor een zwembad op de buitenplaats Zwaanwijck te Nigtevecht. De collectoren liggen op een pergola, die we speciaal lieten maken. Het bad is 5 x 11m en circa 1,60m diep gemiddeld. We gebruiken het met 13 gezinnen. We wilden graag lekker warm water, ook aan de randen van het zwemseizoen. Met al die gezinnen samen was er een mooi budget en werd voor de zekerheid ook een warmtepomp geinstalleerd. Voorts kozen we voor een solar lamellendek.
We hebben nu in april en september/begin oktober veelal water van 24 graden! Zomers zetten we de solar vaak uit omdat we water van 27 graden warm genoeg vinden. En dat terwijl onze lamellendek met al die gebruikers veel open is. De warmtepomp staat NOOIT aan, zelfs niet in april of oktober. Het is gewoon niet nodig.
We hebben totaal geen omkijken naar de zonnewarmte. Er is nog nooit een probleem geweest, heerlijk, geen enkel gedoe. De schijven en de slangen zijn ook wel heel robuust, die kunnen een stootje hebben.
We zijn indertijd geweldig bediend door Sun Disc. Het is een gespecialiseerde firma, men weet direct wie je bent, erg persoonlijk. Al snel merkten we dat afspraak gewoon afspraak is. De communicatie verloopt prima. Men is to the point, nuchter, deskundig. Planning en organisatie waren bij ons tot in de puntjes verzorgt.

Ellen Schuit

Maastricht.
Wij zijn zeer tevreden over onze aankoop. Het contact met het bedrijf en de ondersteuning die we gekregen hebben vonden we prettig en professioneel. Wij genieten erg van de SunDisc’s die onze zwemvijver heerlijk verwarmen. Op deze manier kunnen we veel meer gebruik maken van onze zwemvijver en lijk de zomer in Nederland ineens veel langer te duren.

Natascha

Familie Verzuu, Zuid Frankrijk.
Vorig jaar, tijdens een heerlijke zomer in ons huis in Zuid Frankrijk kwamen we op het idee het zwemseizoen wat te verlengen. Dat werd dus internet afspeuren, kijken en vergelijken en uiteindelijk kwamen we uit bij Sun Disc Solar Systems. We zagen een verzorgde site, waarop heel duidelijk verschillende toepassingen te zien waren. het betrof zowel gemeentelijk zwembaden als privé baden. Er werd druk heen- en-weer gebeld. De mensen van Sun Disc waren bijzonder behulpzaam, gaven advies etc… Om de kosten te drukken besloten we dat we de collectoren zelf zouden ophalen. Moest te doen zijn met een trailer! Zo eenvoudig bleek het echter allemaal niet. Er moest een speciale pallet komen die op de aanhanger paste en niet te breed zou zijn voor normaal wegvervoer. Nogmaals moeten we zeggen dat ook hierbij de medewerking geweldig was. Er is voor ons een speciale pallet gemaakt, dat wil zeggen dat er heeeeel nauwkeurig gemeten moest worden. Toen wij de collectoren afgelopen winter kwamen ophalen, was er meteen koffie met iets lekkers erbij en, grote spanning, de collectoren werden zó op de aanhanger geladen. De collectoren gleden op de aanhangwagen zoals een lekker zittende schoen van de schoenlepel glijdt. Kortom helemaal goed. Mijn man had inmiddels in Zuid Frankrijk al veel voorbereidend werk gedaan. Van ijzer heeft hij een pergola gemaakt die inmiddels al begint te begroeien. De ‘parasols’ geven heerlijke schaduw en de reacties zijn allemaal positief. Al na een week steeg de temperatuur met enkele graden per dag. Vanaf half april hebben we kunnen zwemmen en we hopen door te kunnen zwemmen tot in november.

J en J Verzuu

6 mei 2017, een jaar later:
Wij zijn nog steeds blij met het solar systeem. Vanaf eind maart gezwommen en de watertemperatuur is nu al 28 graden. Groeten uit Zuid-Frankrijk.

Apeldoorn.
Inmiddels maken wij nu 3 jaar gebruik van het Sun Disc systeem. In ons geval voor een zwemvijver. Met een Nederlands zonnetje is het bad binnen enkele dagen op een aangename temperatuur. In het begin hadden we wat vragen over de bediening. Wat opviel is dat er op mail of een vraag vrijwel direct gereageerd werd. Dat ‘snelle schakelen’ is prettig en je voelt dat je als klant serieus wordt genomen. In het voorjaar hadden we een probleem met de pomp, dit is geen Sun Disc product maar van een toeleverancier. Op maandag gebeld met Sun Disc, dinsdag kwam er een vertegenwoordiger van het bedrijf, die toevallig in de buurt was, en de dag erna werd de gerepareerde pomp weer bezorgd. Sneller kan niet en geen kosten. Ondanks dat wij het systeem gebruiken voor verwarming ervaren wij de samenwerking met SunDisc als ‘verfrissend’.

T. van Zevenbergen

Bedarieux, Frankrijk.
Rond 2000 legde ik contact met Sun Disc. Omdat ik zonnecollectoren overwoog voor mijn zwembad in Zuid Frankrijk. Men maakte veel tijd voor mij. Ik had geen enkel idee van technieken, kosten, hoelang kun je met een collector doen, etc. Sun Disc heeft mij vlot en effectief wegwijs gemaakt. Op een praktische wijze, zodat ik voldoende wist van de grote lijn, meer wilde ik ook niet weten. Ik ben fantastisch bediend door hen. Niet alleen in technische zin: Sun Disc installeerde de collectoren op perfecte wijze. Het functioneerde vanaf de start zonder enig gedoe. Maar de samenwerking was ook erg plezierig, men is heel positief en oplossingsgericht. Sun Disc denkt echt met je mee, is sterk betrokken. En voert alles ook nog eens uit op een geoliede wijze, het werk loopt op rolletjes, ik hoefde nooit ergens achteraan te zitten! Top!
De temperatuur van het water is ook in april en oktober op veel dagen 24 graden, bij warm weer loopt dat op tot 30. Mijn zwembad in Bedarieux wordt beheerd door mensen uit de buurt. Enkele jaren geleden is de toenmalige beheerder onverwacht overleden. De nieuwe beheerder verzuimde helaas de collectoren voor de winter leeg te laten lopen, liet ook de pomp vrolijk vol water staan, ondanks heldere instructies. Juist dat jaar heeft het sterk gevroren en sneuvelden zowel pomp als collectoren. Sun Disc heeft alles vernieuwd zonder dat ik daar enig omkijken naar had, super! Nu werkt het allemaal weer perfect. En ik heb een andere beheerder aangesteld, die zeer zorgzaam is voor het huis en het zwembad.

Steven Birnie

Familie Braster.
Het Sun Disc Solar systeem bevalt ons uitstekend, doet het buitengewoon goed en met 2 collectoren was met het mooie weer 34 graden geworden. Het zwembad is 4 meter bij 9 meter lang, 1.65m diep en het warmt per dag minimaal 2 graden op. En met het hete weer was het water zelfs aan z’n max gekomen en schakelden de collectoren automatisch uit. Wij zijn heel tevreden met dit systeem.
Winterdag laten we het water uit de collectoren lopen en in het voorjaar kijken we de koppelingen even na, dat is alles. Gewoon weer draaien, heerlijk.

Lenie en Dik

Spanje.
Sinds enige jaren heb ik 3 zonnecollectoren in gebruik, voor het verwarmen van mijn zwembad bij mijn huis in Spanje. Dit zwembad ligt gedeeltelijk in de schaduw, dus een beetje extra warmte kon ik wel gebruiken. Bij de aanschaf was mij beloofd dat een maximale temperatuursverhoging van 6 graden haalbaar zou zijn. Nou dat is zo. Zonder collectoren  kon ik niet eerder dan half april van het zwembad gebruik maken, met de collectoren werd half maart al een temperatuur van 21 graden bereikt. Ook aan het einde van het seizoen kan ik een maand langer zwemmen. De kwaliteit van de producten is uitstekend, de collectoren vervormen niet in de zon. De pomp is bijna geruisloos en de elektronische temperatuurregeling werkt uitstekend. Ik ben dik tevreden over de werking en de technische uitvoering.

Hans

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer