Zoekknop
Nederlandse vlagItaliaanse vlag

Rendement

Rendement kan het beste omschreven worden als ‘nuttig effect’. Oftewel ‘wat levert het op’. Dat het rendement van onze zonnecollectoren wordt gemeten is van groot belang. Omdat we u een reëel  beeld willen geven. Daarnaast willen wij u helpen een goede keuze te maken. Tenslotte doet u een aankoop om vele jaren profijt van te hebben.

Verschillende bureaus hebben onderzoek gedaan naar het rendement. Natuurlijk waren dit onafhankelijke bureaus. Wij hebben de uitkomsten van deze onderzoeken gebruikt. Met name om de vorm van onze zonnecollector te optimaliseren. Omdat de vorm zo uniek is vangt de collector op alle momenten van de dag zonlicht op. Vervolgens zorgt deze vorm er voor dat het regenwater er direct afloopt. En de zon meteen haar warmte weer kan afgeven aan de collector.

Ook zijn de gegevens gebruikt om een besturing te ontwikkelen. Deze besturing benut het hoge rendement van de zonne-collectoren optimaal. SunDisc heeft samen met een bekend bedrijf om de tafel gezeten en hieruit ontstond de eerste regeling. Eerst voor de particuliere markt. Daarna volgden er nog een aantal.  Onder andere voor de zakelijke markt.  Het resultaat is een bijzonder hoog gemiddeld rendement van ruim 45%. We spreken dan over de periode mei tot en met september.

Met andere woorden, ruim 45% van de energie van de zon wordt omgezet in nuttige warmte. En dat is veel. Als u bedenkt dat er ongeveer 11 PV collectoren nodig zijn ten opzichte van 1 SunDisc collector.

Uiteraard is het piekvermogen van onze collector aanzienlijk hoger. In het voorjaar worden namelijk rendementen behaald van 86%.

Immers in mei en in juni is de zon instraling het hoogst. Onze collector vangt de zonnewarmte op en levert een hoge mate van energie besparing. Deze besparing heeft direct te maken met de terug verdientijd omdat deze korter wordt naar mate het rendement verhoogd.

Een uitgebreide verklaring kunt u vinden dit document.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer