Zoekknop
Nederlandse vlagItaliaanse vlag

SunDisc meet gegeven met DAS-systeem

Sinds 2008 meet SunDisc de gegeven van een aantal zwembaden in Nederland. Dit doen we door middel van een Data Acquisitie Systeem ofwel het DAS-systeem.
We meten hier onder andere:

  • Collector temperatuur
  • Bassin temperatuur
  • Buiten temperatuur
  • Zonlicht
  • Werking van de zonnecollectoren pomp

DAS-systeem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het DAS-systeem.

 

Collector temperatuur en bassin temperatuur

Zeer nauwkeurige en geijkte sensoren meten het water in de collector op 0,1 graad Celsius. Het zelfde geldt voor de bassin temperatuur. De regelaar controleert constant of er een positief verschil is tussen collector temperatuur en de bassin temperatuur. Als er een klein temperatuur verschil is, zet de regelaar de collectoren pomp in werking.

 

Buiten temperatuur

Om de invloed van de buiten temperatuur op het effect van het systeem te bepalen wordt ook de buitentemperatuur gemeten. Ook de invloed op de bassin temperatuur kan daarmee bepaald worden.

 

Zonlicht

Een pyrano meter meet het zonlicht. Dit gebeurt in Watt per vierkante meter. Omdat het zonlicht de meest belangrijke parameter is voor het rendement over een bepaalde meetperiode.

 

Werking van de zonnecollectoren pomp

De SunDisc regelaar stuurt de aparte zonnecollectoren pomp aan. Bij hogere vermogens eventueel via een schakel kast. De benodigde elektrische energie staat niet in verhouding tot de opbrengst van het systeem. Het elektrisch opgenomen vermogen van de pomp is ongeveer 1,5% van het piek vermogen.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer