Zoekknop
Nederlandse vlagItaliaanse vlag

FAQ

1. Hoe groot is de kans op lekkage?

De kans op lekkage is zeer gering. Dit komt doordat onze dealers gebruik maken van de spiegellas techniek voor het aanleggen van de aan- en afvoerleidingen. Bij deze techniek worden de verbindingen versmolten. Hierdoor ontstaat er een sterke en betrouwbare verbinding. Wij raden u echter aan bij aanvang van het seizoen (in werking stellen van het systeem) de verbindingen te controleren.

2. Hoe groot is een SunDisc collector?

De SunDisc collector is 2.30m in diameter en heeft een netto oppervlak van 3.81 m2.

3. Hoe warm kunnen de SunDisc collectoren worden?

Metingen in de praktijk hebben aangetoond dat de collectoren onder extreme omstandigheden en een uitgeschakelde collectorpomp een temperatuur van 70 graden C kunnen bereiken.

4. Hoe wordt de vorming van schadelijke bacteriën in de collectoren tegen gegaan?

Alle SunDisc regelingen zijn uitgerust met een voorziening die er voor zorgt dat het water in de collectoren ververst wordt. Dit gebeurt met ontsmet zwembadwater als de collectorenpomp 24 uur niet gedraaid heeft. Deze situatie kan zich voordoen tijdens een periode van slecht weer. Of als de maximum ingestelde bassin temperatuur is overschreden.

5. Ik wil meer technische gegevens, waar kan ik deze vinden?

Zie onze download ‘het Rendement’ op onze website of raadpleeg een van onze, op de site vermelde dealers.

6. Kan er schade aan de collectoren ontstaan en kunnen ze gerepareerd worden?

SunDisc heeft slechts één keer in de afgelopen 25 jaar een schadegeval geconstateerd, waarbij de op het bitumen dak gelegen collectoren zijn beschadigd. Dit kwam doordat in de directe nabijheid van de collectoren werd gelast en geslepen. Alhoewel de collectoren slagvast zijn kan uiteraard door vandalisme schade ontstaan. Afhankelijk van de mate van beschadiging kan deze eenvoudig door onze dealer hersteld worden.

7. Kan ik de gasbesparing uitlezen?

Bij de SunDisc Smartline en SunDisc Smartline-Plus regeling kunt u de hoeveelheid bespaarde energie uitlezen. U kunt dit in m3 gas of kWh uitlezen. De SunDisc Slimline regeling biedt deze mogelijkheid niet.

8. Kan ik het systeem zelf aanleggen?

Ja, met een technische achtergrond is dit mogelijk. Wij raden u echter aan om het systeem door een van onze gespecialiseerde dealers aan te leggen. Dit is omdat zij alle ins- en outs van het systeem kennen. Zij gebruiken de spiegellas methode voor het maken van de verbindingen welke benodigd zijn in de aan- en afvoer leidingen.

9. Kunnen de collectoren ook op een schuin dak of een pannen dak gesitueerd worden?

Ja, als het dak vlak en op het Zuiden gericht is, kunnen de collectoren op een schuin dak geplaatst worden. De hellingshoek mag maximaal 30 graden bedragen. Tot slot moeten de collectoren vastgezet worden om “wandelen” tegen te gaan.

De collectoren kunnen niet op een pannen dak geplaatst worden.

10. Kunnen de SunDisc collectoren verstopt raken?

Nee, bij normaal gebruik van de pomp zullen de collectoren niet kunnen verstoppen. In vergelijking tot de openingen van het haarfilter in de collectorpomp is de doorlaat in de collectorbuis veel groter.

11. Moeten de SunDisc collectoren verankerd worden?

Nee, het is niet nodig de collectoren te verankeren. Alleen als de wind de collectoren aan de onderkant kan optillen moeten de collectoren verankert worden. Bijvoorbeeld bij een parasol opstelling of een open pergola. Dit kan zeer eenvoudig gedaan worden op de flensrand.

12. Waarom heb ik een extra pomp nodig voor de collectoren?

  • De SunDisc collectoren hebben een bepaalde hoeveelheid water per minuut nodig (het debiet oftewel collector flow) om optimaal te functioneren. De filterpomp kan hieraan niet voldoen.
  • Gedurende de aan te warmen periode in het voorjaar is het niet nodig de filterpomp gedurende 8 uur per dag in werking te hebben. Immers zwemt u doorgaans niet in de aanwarmperiode, waardoor het water niet of nauwelijks vervuilt. Dit heeft een gunstig effect op uw energieverbruik.
  • Het benodigd vermogen voor de collectorpomp is veel lager in vergelijking tot de filterpomp.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer