Zoekknop
Youtube icoontje Nederlandse vlagItaliaanse vlag

FAQ

1. Hoe lang gaan de SunDisc zonnecollectoren mee?

De levensduur van de huidige SunDisc collector (met recyclebare dubbelwandige onderschaal) is minimaal 30 jaar. Meer waarschijnlijk is dat de levensduur de 50 jaar overstijgt.

2. Hoeveel jaren garantie krijg ik op de SunDisc collectoren?

SunDisc geeft 10 jaren garantie op haar zonnecollectoren.

3. Is het SunDisc systeem duurder dan andere systemen?

Per m2 is een SunDisc systeem duurder dan vergelijkbare systemen. Door het hoge rendement van de SunDisc collector hebt u echter minder (dak) oppervlak nodig. Daarnaast is een SunDisc systeem door zijn eenvoud snel te plaatsen waardoor uiteindelijk een SunDisc systeem niet duurder is dan een vergelijkbaar systeem.

Een onafhankelijk advies bureau heeft vastgesteld dat wij u met deze manier van zwembadverwarming het hoogste rendement per m2 kunnen bieden.

4. Kan ik subsidie krijgen?

U kunt profiteren van een subsidie als u een ondernemer bent die in Nederland belastingplichtig is voor inkomsten- of vennootschapbelasting en voor eigen rekening feitelijk een onderneming drijft. Hieraan zijn strikte regels verbonden en is de aanvraag gerelateerd aan een kort tijdpad. SunDisc zal u indien gewenst, daarvoor de nodige informatie verstrekken.

5. Wat is de terugverdientijd?

Indien het systeem correct gedimensioneerd en aangelegd is bedraagt de terugverdientijd ongeveer 5 jaar. Een en ander afhankelijk van de kosten voor de aanleg.

Een rekenvoorbeeld:

De gemeente Heiloo verbruikte voor hun afgedekte buitenbaden 86000m3 gas per seizoen.

Per m3 €0,46 (zakelijk gebruik, prijspijl 2007) x 86000 = €39560 besparing per seizoen.

Voor een goede vergelijking van de kosten voor een verwarmingsysteem dat gebruik maakt van conventionele energiedragers zoals gas, olie, electriciteit of een SunDisc zonnesysteem, moeten uiteraard ook de kosten voor de aanleg, onderhoud en de levensduur van de diverse systemen in ogenschouw genomen worden.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer