Zoekknop
Youtube icoontje Nederlandse vlagItaliaanse vlag

SunDisc of warmtepomp

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom de keuze voor pure zonne-energie voor openluchtzwembaden interessanter zou zijn dan de keuze voor een warmtepomp.  Een vraag die op zich eenvoudig lijkt maar het niet is. In dit artikel geven wij u inzicht in dit vraagstuk.

Efficiëntie SunDisc versus waterpomp

Een veelgenoemd voordeel van de warmtepomp is de hoge efficiëntie. Met een COP van ongeveer 7, oftewel voor elke kWh die de warmtepomp opneemt krijgt u er 7 terug, lijkt dit inderdaad ook een mooi rendement. Bij een SunDisc systeem is de COP echter ongeveer 70 (referentie Ons Polderbad www.sun-disc.nl/zakelijk/ervaring ) en dus tienmaal hoger in vergelijking met een warmtepomp.

Comfortabele zwembad temperaturen


Een warmtepomp zal stoppen op het moment dat de bassin temperatuur de vooraf ingestelde waarde bereikt heeft – meestal rond de 24°C . Het SunDisc besturingssysteem staat standaard ingesteld op 30°C om zodoende bij voldoende zonlicht, energie in het zwembad te bufferen. Bijkomend voordeel is dat de bassin temperatuur meeloopt met de buiten temperatuur waardoor het comfort verhoogd wordt. Immers, bij een hoge buitentemperatuur, wordt een hoge bassin temperatuur als comfortabel ervaren.  

Sundisc in combinatie met een waterpomp


Bij een SunDisc systeem is zonlicht nodig om energie in uw zwembad te bufferen. Bij professionele baden, met een gegarandeerde minimum bassin temperatuur, kan het nodig zijn om bij een langere periode van geen zon en lage buitentemperatuur, tijdelijk bij te moeten verwarmen middels traditionele energie dragers.

Een mogelijkheid die we ook kunnen bieden, nu of eventueel in een later stadium, is het SunDisc systeem te integreren met een water-water warmtepomp.


Plaatsingsmogelijkheden SunDisc

Plaatsing van de 2.30m grote units lijkt soms een uitdaging, maar in overleg met gebruikers zijn over de afgelopen decennia al vele oplossingen gevonden voor een goede opstelling – laat u vrijblijvend informeren door SunDisc.

Voor een afgewogen oordeel moeten, naast de kosten voor energie, natuurlijk ook de kosten voor het onderhoud en de levensduur van de verschillende verwarmingssystemen in ogenschouw genomen worden.

Uiteraard, de keuze is aan u.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!   

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer