Zoekknop
Youtube icoontje Nederlandse vlagItaliaanse vlag

Werking

De werking van het systeem van SunDisc: Meer dan 25 jaar ervaring heeft geresulteerd in een uniek concept. Waarom is dit systeem zo uniek? Omdat wij op een duurzame wijze zwembaden verwarmen. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

De besturings-eenheid oftewel de regelaar

Essentieel onderdeel van het systeem is de SunDisc besturings-eenheid. Deze is speciaal ontwikkeld om het hoge rendement van de SunDisc collector optimaal te benutten. De besturings-eenheid stuurt middels twee nauwkeurige temperatuurvoelers de separate collectorenpomp aan. Deze zorgt voor een volledig automatische werking van het systeem. Bovendien meet de besturings-eenheid oftewel regelaar op 0,1 graden nauwkeurig. Deze stuurt bij een positief rendement de collectorenpomp aan. Regelmatig wordt ons gevraagd of de collectoren niet handmatig bedient kunnen worden. Echter de regelaar is het hart van het systeem, oftewel de (stille) kracht achter de collectoren. Deze bepaald volgens de ingestelde waarden, wanneer het water warm genoeg is om de pomp aan te sturen. En dus het uiterste rendement uit het systeem te halen. Dat is precies de reden waarom SunDisc pretendeert een systeem op de markt te hebben gezet. Het een kan eigenlijk niet zonder het ander.

De pomp

Voor wat betreft de pomp, deze wordt door de regelaar aangestuurd. Als u de juiste pomp gebruikt wordt er 700-750 liter (per uur per collector) warm water uw zwembad in gestuurd. Uw SunDisc dealer kan u informeren welke pomp bij welke hoeveelheid collectoren nodig is. Al onze dealers staan op onze website vermeld.

Een waardevol samenspel

Een waardevol samenspel tussen natuur en techniek. Dat tegemoetkomt aan een verlangen naar ontspanning. Immers als alle verplichtingen wegvallen blijft er meer tijd over voor uzelf. Of gewoon omdat u met volle teugen van uw warme zwembadwater geniet.

Eenmaal inschakelen van het systeem, aan het begin van het seizoen, is voldoende.

Comfort
Waarom
Rendement

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

Ik ga akkoordLees meer