NL
Menu

Techniek

De SunDisc zonnecollector is een speciaal ontwikkelde techniek voor het verwarmen van openlucht zwembaden en suppletiewater voor binnenbaden. Zowel voor privé gebruik, als voor publieke zwembaden. Profit en non-profit. De royale, disc-vormige kap van de collector zorgt voor een optimale opvang van zonlicht. Dat vervolgens direct wordt omgezet warmte. Warmte die, door de isolerende werking van de kap en de gelijkmatige flow verdeling in het buizensysteem, niet verloren gaat. Maar met behulp van een door het besturingssysteem geactiveerde pomp, snel wordt doorgegeven aan het zwemwater. Deze treedt in werking, zodra er een temperatuurverschil ontstaat tussen het zwemwater en het water in de collectoren.

Zo vormen collector, pomp en besturingssysteem een ijzersterkte eenheid. Met een opvallend hoog rendement ten opzichte van andere solar systemen. Stoelend op een weldoordachte, gemakkelijk regelbare techniek. Snel en effectief.

Besturingssysteem

Bij uw SunDisc solar system, hoort een gemakkelijk instelbare besturingeenheid. Waarmee u eenmalig de gewenste maximum temperatuur kunt instellen. Om vervolgens een lang seizoen, volop van uw zwembad kunt profiteren. Vanaf het moment dat u de gewenste temperatuur heeft ingesteld, vergelijken twee temperatuurvoelers continu de temperatuur in het zwembad met die van de collectoren. Al bij het kleinste verschil, zal het systeem in werking treden. Om zodra de door u ingestelde temperatuur is bereikt, automatisch weer af te slaan.

Onderhoud

Maar niet alleen het activeren van uw SunDisc solar system is eenvoudig. Door de gebolde vormgeving blijft er namelijk amper vuil op de collector liggen. Waardoor ze praktisch geen onderhoud behoeven. Zo blijft het rendement optimaal. Wilt u ze toch af en toe reinigen, dan is dit, door de vrije opstelling van de collectoren, een klus die u gemakkelijk in eigen beheer kunt uitvoeren. U hoeft dus geen expert te zijn, om met het grootste gemak, alles uit uw buitenbad te halen.